Skiland

Skiland

Facilități

Facilități

Facilități externe

Ciubere

Pe lângă toate celelalte facilități pe care le putem oferi, avem pentru tine două ciubere din lemn, unul de 8 și altul de 12 locuri, amplasate afară, loc în care tu te poți relaxa alături de cei dragi.

Sauna

Oaspeții noștri beneficiază de o saună finlandeză exterioară. Astfel, cei care rezistă la temperaturi de 70-100°C sunt invitați să încerce sauna noastră. Printre beneficiile saunei, se numără: relaxarea mușchilor, accelerarea circuitului sangvin, creșterea rezistenței organismului la infecții, revitalizarea pielii, detoxifiere.

Terasa exterioară

Cei care iubesc aerul de munte, pot savura o băutură pe terasa exterioară a Pensiunii Skiland. Terasa dispune de o parte acoperită și una descoperită, potrivită atât pentru cei care preferă să se bucure de soare, cât și cei ce caută o relaxare răcoroasă la umbră – aceasta are în total o capacitate de 50 de locuri.

Foc de tabără

La Pensiunea Skiland, o experiență de neuitat este focul de tabără. Pregătit chiar de către gazde, focul de tabără e programat în prealabil în funcție de condițiile meteo și alți factori. În jurul focului se adună, de fiecare dată, toți oaspeții pensiunii. Bucuria generală este completată de o altă supriză: se oferă vin fiert din partea casei. Cerul înstelat și răcoarea de munte schițează o seară cu iz arhaic, în care limbile roșii ale focului duc cu gândul la vremurile în care oamenii stăteau în jurul focului în fiecare noapte. Buna dispoziție, cu muzică și voie bună, transformă un weekend de relaxare într-un sejur de excepție.

Împrejurimi

Puteți vizita la pas împrejurimile împădurite ale Pensiunii Skiland, cu mașina sau călare pe un ATV, fiindcă Stațiunea Muntele Băișorii este o bijuterie a Apusenilor. O pensiune bună este întotdeauna așezată în preajma unui peisaj de poveste și în apropierea drumurilor practicabile pentru mașini. Aerul curat și răcoros vă va împrospăta întreaga zi. În fiecare iarnă, la câțiva kilometri, se deschid pârtiile pentru ski, snowboard și sanie, iar vara, asociațiile de sport organizează maratoane, concursuri de biciclete, ATV-uri și multe altele. Dintre punctele turistice recomandate amintim: Mănăstirea Băișoara, Cetatea Medievală Liteni (sec. XIV), Mănăstirea Lupșa cu Biserica de Lemn (sec. XIV), Muzeul Etnografic Lupșa, Cheile Runcului, Cheile Posaga, Salina Turda și Cheile Turzii. Cei deprinși cu drumeția recomandă alegerea pentru drum a unor pantofi care au fost purtați minim două săptămâni. Indiferent de anotimp, fiind la o altitudine de 1.500 m, în stațiune aerul e răcoros.

Facilități interne

Lobby

Fie că sunteți la sosire și așteptați ora pentru check-in, fie la plecare, sau pur și simplu vreți să vă uitați la meci cu prietenii, tolăniți pe canapelele din fața recepției, lobby-ul este ideal pentru relaxare.

Restaurant

Restaurantul Pensiunii Skiland este situat la parter, într-o zonă ușor accesibilă. Amenajat în stil clasic-elegant, acesta este pus în valoare atât de lumina naturală care pătrunde prin ferestrele largi, cât și de detaliile arhitecturale, care îi conferă o noblețe aparte. Mobilierul și nuanțele cromatice, bine alese, completează întreg ansamblul. Cu o capacitate de 50 de locuri, restaurantul vine în întâmpinarea clienților cu o bucătărie bazată pe specialități tradiționale românești.

Terasă închisă & încălzită

Pensiunea Skiland dispune de o terasă interioară. Terasa este amplasată pe partea din spatele pensiunii și oferă o priveliște de vis peste Stațiunea Muntele Băișorii și peste Munții Apuseni. Terasa este închisă și încălzită, numai bună pentru savurat o băutură cu prietenii sau pentru petreceri. — Aceasta are o capacitate de 80 de locuri. Indiferent de sezon, indiferent de oră, clienții se pot relaxa aici și își pot savura băuturile alături de cei dragi.

Crama

Amplasată la demisolul Pensiunii Skiland, crama oferă un ambient tradițional, menit să încânte clienții, fie ei cunoscători, sau nu, ai tradiției ardelenești. Amenajată în stilul rustic al zonei, cu un decor cu elemente folclorice autohtone, crama pune la dispoziția clienților o gamă largă de băuturi alcoolice și non-alcoolice, lângă care se pot servi platouri țărănești și, desigur, tradiționala pălincă (țuică) ardelenească. Crama poate fi folosită și ca sală de ședințe sau conferințe pentru grupuri și teambuilding-uri.

Sala de jocuri

Indiferent de zezon, Pensiunea Skiland pune gratuit la dispoziția oaspeților o sală de jocuri dotată cu mese de biliard, fotbal de masă, hochei de masă, tenis de masă, darts (țintă), trambulină pentru copii, remi, șah, table, jocul de sociietate „Activity” și cărți de joc.

Piscina & Centrul SPA

Oaspeții Pensiunii Skiland mai pot beneficia și de piscina cu hidromasaj (din cadrul SPA-ului), care are o adâncime de aprox. 150 cm, cu locuri pentru șezut pe margine. Bălăceala este indicată atât celor mici, cât și celor mari. Pe lângă o serie de beneficii ce țin de sistemul de hidromasaj, relaxarea într-o astfel de piscină cu apă caldă este mereu binevenită în orice moment al zilei. În cadrul centrului SPA, printre alte facilități, Pensiunea Skiland deține două minipiscine (jacuzzi) cu hidro și aero-masaj. O adevărată terapie de răsfăț a pielii și totodată o cale relaxantă pentru regăsirea stării de bine. Ședințele de jacuzzi sunt ideale pentru tonifierea țesuturilor și mușchilor, fiind un bun remediu și împotriva celulitei. Terapia în sine ajută și sistemele digestiv și respirator, ameliorează simptomele artritei și durerile de spate. Baia în jacuzzi este o relaxare binemeritată, atât pentru corp cât și pentru minte.