Skiland

Skiland

Facilități

Facilități

Facilități externe

Ciubere

Pe lângă toate celelalte facilități pe care le putem oferi, avem pentru tine două ciubere din lemn unul de 8 și altul de 12 locuri, amplasate afară, loc în care tu te poți relaxa alături de cei dragi.

Terasa exterioara

Cei care iubesc aerul de munte, pot savura o băutură pe terasa exterioară a Pensiunii Skiland. Terasa dispune de o parte acoperită și una descoperită, potrivită atât pentru cei care preferă să se bucure de soare, cât și cei ce caută o relaxare răcoroasă la umbră – aceasta are în total o capacitate de 50 de locuri.

Foc de tabără

La Pensiunea Skiland, o experiență de neuitat este focul de tabără. Pregătit chiar de către gazde, focul de tabără e programat în prelabil în funcție de condițiile meteo și alți factori. În jurul focului se adună, de fiecare dată, toți oaspeții Pensiunii. Bucuria generală este completată de o altă supriză: se oferă vin fiert din partea casei. Cerul înstelat și răcoarea de munte schițează o seară cu iz arhaic, în care limbile roșii ale focului duc cu gândul la vremurile în care oamenii stăteau în jurul focului în fiecare noapte. Buna dispoziție, cu muzică și voie bună, transformă un weekend de relaxare într-un sejur de excepție.

Imprejurimi

Puteți vizita la pas împrejurimile împădurite ale Pensiunii Skiland, cu mașina sau călare pe un ATV fiindcă Stațiunea Muntele Băișori este o bijuterie a Apusenilor. O pensiune bună este întotdeauna așezată în preajma unui peisaj de poveste și în apropierea drumurilor practicabile pentru mașini. Aerul curat și răcoros vă va împrospăta întreaga zi. În fiecare iarnă, la câțiva kilometri, se deschide o pârtie pentru ski, snowboard și sanie, iar vara, asociațiile de sport din zonă organizează un maraton. Dintre punctele turistice recomandate amintim: Mănăstirea Băișoara, Cetatea Medievală Liteni (sec. XIV), Mănăstirea Lupșa cu Biserica de Lemn (sec. XIV), Muzeul Etnografic Lupșa, Cheile Runcului, Cheile Posaga, Salina Turda și Cheile Turzii. Cei deprinși cu drumeția recomandă alegerea pentru drum a unor pantofi care au fost purtați minim două săptămâni. Indiferent de anotimp, fiind la o altitudine de 1.500 m, în stațiune aerul e răcoros.

Facilități interne

Lobby

Fie că sunteți la sosire și așteptați ora pentru check-in, fie la plecare sau pur și simplu vreți să vă uitați la meci cu prietenii, tolăniți pe canapelele din fața recepției, lobby-ul este ideal pentru relaxare.

Restaurant

Restaurantul Pensiunii Skiland este situat la parter, într-o zonă ușor accesibilă. Amenajat în stil clasic-elegant, acesta este pus în valoare atât de lumina naturală care pătrunde prin ferestrele largi, cât și de detaliile arhitecturale, care îi conferă o noblețe aparte. Mobilierul și nuanțele cromatice, bine alese, completează întreg ansamblul. Cu o capacitate de 70 de locuri, restaurantul vine în întâmpinarea clienților cu o bucătărie bazată pe specialități tradiționale românești.

Terasa Inchisa & Incalzita

Pensiunea Skiland Baisoara dispune de o terasa in partea din spate. Terasa este amplasata pe partea din spatele pensiunii, si ofera o priveliste de vis peste statiune Muntele Baisorii, si peste Muntii Apuseni. Terasa este inchisa, numai buna pentru savurat o bautura cu prietenii sau pentru party-uri. — Aceasta are o capacitate de 80 de locuri. Indiferent de sezon, indiferent de ora, clientii se pot relaxa aici, si isi pot savura bauturile alaturi de cei dragi.

Crama

Amplasată la demisolul Pensiunii Skiland, crama oferă un ambient tradițional menit să încânte clienții, fie ei cunoscători sau nu ai tradiției ardelenești. Amenajată în stilul rustic al zonei, cu un decor cu elemente foloclorice autohtone, crama pune la dispoziția clienților o gamă largă de băuturi alcoolice și non-alcoolice, lângă care se pot servi platouri țărănești și, desigur, tradiționala pălincă (țuică) ardelenească. Crama poate fi folosită și ca sală de sedințe, conferințe, și teambuilding-uri.

Sala de Jocuri

Indiferent de sezon, Pensiunea Skiland le pune gratuit la dispoziție oaspeților o sală de jocuri dotată cu mese de biliard, fotbal de masă, hochei de masă, tenis de masă, darts (țintă), remi, șah, table, trambulină pentru copii, jocul de sociietate ”Activity” și cărți de joc.

Piscina & Centru SPA

Oaspeții Pensiunii Skiland mai pot beneficia și de piscina cu hidromasaj (din cadrul SPA-ului), care are o adâncime de aprox. 150 cm, cu locuri pentru șezut pe margine. Bălăceala este indicată atât celor mici, cât și celor mari. Pe lângă o serie de beneficii ce țin de sistemul de hidromasaj, relaxarea într-o astfel de piscină cu apă caldă este mereu binevenită în orice moment al zilei. În cadrul centrului SPA, printre alte facilități, Pensiunea Skiland deține două minipiscine (jacuzzi) cu hidro și aero-masaj. O adevărată terapie de răsfăț a pielii și totodată o cale relaxantă pentru regăsirea stării de bine. Ședințele de jacuzzi sunt ideale pentru tonifierea țesuturilor și mușchilor, fiind un bun remediu și împotriva celulitei. Terapia în sine ajută și sistemele digestiv și respirator, ameliorează simptomele artritei și durerile de spate. Baia în jacuzzi este o relaxare binemeritată, atât pentru corp cât și pentru minte.

Sauna

Oaspeții noștri beneficiază de o saună finlandeză– în cadrul SPA-ului. Astfel, cei care rezistă la temperaturi de 70-100°C sunt invitați să încerce sauna noastră. Printre beneficiile saunei, se numără: relaxarea mușchilor, accelerarea circuitului sangvin, creșterea rezistenței organismului la infecții, revitalizarea pielii, detoxifiere.